(Deel 2) Waar komt die vervuiling op het blekersveldgroen nou vandaan?

Posted on

Vervolg op deel 1

Ja als je dan toch lekker bezig bent met wat desk research dan wordt je getriggerd door deze vermelding op het Internet

Demping van de gracht, wordt meestal gedaan door zand/puin en ander vulmiddel ergens anders vandaan te halen. Dan lijkt het toch weer heel apart dat BK engineers niet denken dat de vervuiling van elders kan zijn aangevoerd.  (de zandwal en de demping, lijken me toch vrij duidelijk). En wordt hier niet melding gemaakt van de plantsoenstrook, die nooit is gerealiseerd en wat nu de plek van de hele discussie is?

Maar dan ben je toch wakker geschud en dan ga je verder zoeken…

Beetje verder zoekend, kom je een mooie luchtfoto tegen uit het oorlogsarchief van Bloemendaal

Kijk dan eens naar de loop van de tankgracht. Die loopt over de Willem de Zwijgerlaan, waar nu de Westelijke Randweg is gesitueerd. Je kan goed inschatten hoe de Dompvloedslaan wordt verlengd, en dan heb je weinig verbeeldingskracht nodig waar deze tankgracht liep. Juist over het Blekersveld en over Westelijke Randweg 1. Nou laat de gemeente Bloemendaal  bij Westelijke Randweg 1 de situatie wel onderzoeken op mogelijke aanwezigheid van (restanten van) explosief materiaal, maar op Blekersveld doen we dat niet. We laten ingehuurde werklui met zware machines het terrein op gaan om alvast te snoeien, zonder te gevolgen voor de veiligheid van de werknemers echt te kunnen overzien.

Dan wordt er een politiebureau gebouwd en daar wordt een luchtfoto van gemaakt middels een ballonvaart. Deze foto vind je in het document “Overveens wijkje zonder naam”

Nou ben ik geen archeoloog, planoloog of wat zo meer, maar het lijkt dat de waterstrook ten noorden (links boven het bureau) van het politiebureau verdacht veel op de restanten van een tankgracht lijkt.

En wederom vraag je je af waarom deze informatie niet gedeeld wordt met BK engineers.  (Of heeft BK engineers hier ook een eigen onderzoeksplicht? Maar dat het stinkt is evident!

Echter de conclusie blijft: De wethouders De Roy van Zuiderwijn en Wijkhuisen doen hun werk weer niet volledig , maar slopen ondertussen wel de gehele ontstane natuur op het Blekersveld. Mooi voorbeeld van burgertje pesten!