Overveen helpt elkaar!

Het coronavirus legt de Nederlandse samenleving behoorlijk lam. Alle maatregelen die door de regering worden opgelegd dan wel geadviseerd, hebben voor elk huishouden een andere impact. Er wonen in Overveen diverse mensen, die door leeftijd, beroep of medisch verleden in een verhoogd risico profiel vallen.

De Koning en de premier hebben beiden opgeroepen, goed voor elkaar te zorgen. Laten we die spreekwoordelijke handschoen dan oppakken.

Overveen helpt elkaar!

Omdat we elkaar niet allemaal heel goed kennen, is het lastig om in te kunnen schatten of iemand een beetje extra hulp op prijs stelt en tegelijkertijd weten we niet van iedereen of hij anderen wil of kan helpen.

Het lijkt ons een goed idee als we elkaar op een simpele maar duidelijke wijze kunnen attenderen, dat we hulp nodig hebben of hulp kunnen bieden.

Om dit te kunnen bewerkstelligen gebruiken we gekleurde vellen die je duidelijk zichtbaar voor het raam kan hangen, duidelijk zichtbaar voor de buren.

De betekenissen van de kleuren:

  • Oranje vel: Ik kan wel wat hulp gebruiken. Bel even aan en houdt de 1,5 meter afstand, dan kan ik uitleggen waar je mee kan helpen. (een praatje, een boodschap, het vuilnis buiten zetten etc etc ).
  • Groen vel: Ik wil en kan je mogelijk helpen. Spreek me gerust aan als ik iets voor je kan doen. Als ik je help, hou ik rekening met de richtlijnen van het RIVM.
  • Niks voor het raam: ik doe nu even niet mee aan het “Overveen helpt elkaar!” idee.

Maar let op! Accepteer alleen hulp van mensen die je kent en/of die je vertrouwt. Dus laat niet vanwege deze actie mensen binnen die je niet kent en normaliter ook niet binnen zou laten.