Wethouder de Roy van Zuidewijn liegt wederom tegen de Bloemendaalse raad

Posted on

Beste Lezer,

Afgelopen donderdag was er weer een raadsvergadering waar de opvang van statushouders in Oldenhove werd besproken. Aangezien Oldenhove letterlijk op een steenworp afstand van het Veld ligt, werd natuurlijk het tijdelijk bouwen op het Blekersveld ook besproken.

Maar wat blijkt: gedurende het debat probeert de wethouder Suzanne de Roy van Zuidewijn wederom de zaken te verdraaien. In onderstaan fragment geeft ze duidelijk aan dat ze het over het Blekersveld altijd maar heeft gehad over de opvang van 30 statushouders. Buiten dat dat ons bevreemd, want als je 30 mensen in 30 woningen wil plaatsen heb je geen 3 kamer appartementen nodig. Klik hier voor het bewuste fragment uit de raadsvergadering

Ik wijs u hier ook even op de brief van 9 oktober 2020 (HIER) van de Gemeente Bloemendaal, waar toch wel heel duidelijk in de eerste alinea wordt gesteld dat het gaat om 30 woningen voor 40 statushouders.

De zoveelste verdraaiing van feiten door deze wethouder, om de raadsleden te overbluffen met verzonnen en/of verdraaide feiten.