Renovatie speeltuintje Blekersveld

Posted on1 Comment

Zoals eerder al aangegeven tijdens de inspreeksessie bij de commissie grondgebied van de Gemeente Bloemendaal is het volgens het participatieplan juist bij de renovaties van speeltuintjes een goede zaak om de omwonenden daar bij te betrekken.

Vreemd dat dit dan niet is gedaan bij het speeltuintje van het Blekersveld? Nee het past in het gedrag van de gemeente Bloemendaal versus het Blekersveld. Niet participeren, maar door de strot drukken.(zie eerder berichtgeving)

Renovatie zonder particpatie

Tegen haar eigen APV rooit Wethouder Wijkhuijsen 4 kerngezonde esdoorns, die nomaliter voor de verkoelende schaduw zorgde voor de spelende kinderen en de toekijkende ouders onder het mom van veiligheid voor de kinderen. Wekenlang blijven de stobben staan zonder enige gevaar aankondiging voor de gebruikers! Maar op 17 en 18 mei 2021 werd er dan echt begonnen met de renovatie van het speeltuintje. Renovatie is een groot woord. De kunstgrasmat en ondervloer zijn vervangen met nieuw kunstgras, het bestaande bankje heeft nieuw hout gekregen en de prullenbak is vernieuwd. De speeltoestellen en inrichting zijn onveranderd.

foto 1: Opstaande rand in de loop naar het speeltuintje

Nog steeds niet Veilig

Voor al deze werkzaamheden was de rooi van de 4 kerngezonde esdoorns niet nodig.  Onder het mom van veiligheid probeert wethouder Wijkhuisjen zijn dwaling in positief daglicht te stellen. Maar als je toch een kinderspeeltuin gaat renoveren en je laat zo’n opstaande rand achter (foto 1), waar spelende kinderen over kunnen vallen en de stobben (foto 2) van de gerooide bomen staan nog steeds om het speeltuintje, dan kan je toch wel stellen dat dit prutswerk van jewelste is.

foto 2: Stobben van de 4 esdoorns staan er nog steeds

Het glijbaantje waarvan in de keuringsrapporten (zie pagina 7) wel over wordt gesproken als zijnde onveilig,  staat wonderbaarlijk genoeg nog gewoon aan de zijkant. Toch jammer dat wethouder Wijkhuizen het belangrijke onderwerp Veiligheid alleen voor zijn politieke gewin inzet en niet echt serieus neemt.

foto 3; De onveilige glijbaan uit het keuringsrapport staat er nog steeds

 

1 thought on “Renovatie speeltuintje Blekersveld”