HD: Mogelijk statushouders in leegstaand Oldenhove

Posted on

Bron: Haarlems Dagblad | Willemien Schenkeveld

Het al jaren leegstaande verzorgingshuis Oldenhove in Overveen wordt mogelijk geschikt gemaakt voor statushouders en andere woningzoekenden.

De gemeente Bloemendaal is hierover in overleg met de eigenaar, heeft wethouder Susanne de Roy van Zuidewijn (CDA) meegedeeld aan de gemeenteraad. ,,Er wordt een groot beroep gedaan op alle gemeenten in Nederland voor de huisvesting. In deze regio is een afspraak gemaakt dat de grote gemeenten Haarlem en Haarlemmermer zich inspannen om extra asielzoekers op te vangen en daarbij is aan de andere gemeenten gevraagd om extra statushouder op te nemen. Ik denk dat Bloemendaal zich niet onbetuigd moet laten, hoe onwaarschijnlijk lastig het ook is.’’

Het vroegere verzorgingshuis aan de Dompvloedslaan, gebouwd in de jaren tachtig, staat al zeker sinds 2015 leeg. Een paar jaar werd het gebruikt als tijdelijk onderkomen voor de bewoner van de Wildhoef in Bloemendaal, toen dat tehuis werd vernieuwd. Stichting Sint Jacob had plannen en heeft die mogelijk nog steeds om er een nieuwe zorgvoorziening te bouwen.

Hart voor Bloemendaal zit vol vragen en vindt ’dat deze wethouder dat zo maar tussen neus en lippen door vertelt in de vorm van een mededeling zeer onhandig’.