HD: Motie in Bloemendaal tegen onderzoek naar aftakking Westelijke Randweg naar Zeeweg

Posted on

Bron: Haarlemsdagblad | Arthur de Mijtenaere

Enkele politieke partijen in Bloemendaal zetten zich schrap tegen een mogelijk onderzoek naar een aftakking van de Westelijke Randweg naar de Zeeweg.

Hart voor Bloemendaal, GroenLinks, de PvdA en Liberaal Bloemendaal zijn tegen dat onderzoek. D66 en de VVD hebben er geen bezwaar tegen, omdat zo’n studie wellicht nieuwe inzichten oplevert.

Bloemendaal zit samen met Zandvoort, Heemstede en Haarlem in een samenwerkingsverband dat de bereikbaarheidsvisie Zuid-Kennemerland heeft opgesteld om deze regio beter bereikbaar te maken en te houden.

Twee gemeenteraden van dit samenwerkingsverband, Zandvoort en Heemstede, willen dat er zo’n onderzoek naar die aftakking komt. Dat standpunt is niet verrassend, omdat beide gemeenten door die aansluiting worden ontlast van veel autoverkeer. Dat autoverkeer gaat dan door Bloemendaal.

Vandaar dat de Bloemendaalse partijen donderdagavond een motie indienen om dit verkeersonderzoek van tafel te krijgen.

Zij wijzen erop dat een soortgelijke studie eerder heeft uitgewezen dat zo’n aftakking niet mogelijk is. Dit onderzoek herhalen is zonde van het geld, vinden de Bloemendaalse partijen.