HD: Brederode Wonen over Oldenhove: ‘Dit is een gemiste kans’

Posted on

Bron: Haarlemsdagblad | Fokke Zaagsma

Paul Vreke, directeur van Brederode Wonen, is verbijsterd over het opblazen van de nieuwbouwplannen bij Oldenhove in Overveen.

Geheel volgens de wens van de gemeenteraad was Brederode Wonen begin dit jaar het gesprek met Sint Jacob aangegaan over de realisering van sociale woningen bij Oldenhove. ,,Op een gegeven moment wilde Sint Jacob met de architect en de ontwikkelaar rond de tafel zonder ons. We hebben ze nog een paar schetsen gegeven hoe een en ander eruit zou moeten zien volgens ons.”

Sint Jacob ging uiteindelijk voor een plan waarin de sociale huurappartementen en de zorgappartementen samen in een gebouw zitten. Vreke: ,,Dan heb je een in- en uitgang voor twee groepen bewoners die eigenlijk gescheiden moeten zijn. Wij hadden geopperd om twee aparte gebouwen te maken. Maar Sint Jacob heeft toch het plan voor een gezamenlijk gebouw aan de gemeente voorgelegd.”

Vreke heeft Sint Jacob nog een brief gestuurd met de vraag waarom de stichting niet op het plan voor twee gebouwen was ingegaan. ,,Daar hebben we nooit antwoord op gekregen.”

Het abrupt stoppen van de plannen vindt Vreke een gemiste kans. ,,In Bloemendaal is juist zo’n grote behoefte aan ouderenwoningen. Senioren in grote eengezinswoningen kunnen dan doorstromen naar aangepaste appartementen. Zo komt er weer woonruimte vrij voor jonge gezinnen