Haarlems Dagblad: Grote consternatie in Overveen

Posted on

Grote consternatie in Overveen vanwege ’komst’ statushouders: woensdag informatieavond

OVERVEEN

 

In Overveen is grote consternatie ontstaan over het voornemen om in het wijkje ’Blekersveld’ zestig woningen te bouwen voor onder andere statushouders.

Op een grasveldje aldaar komen op korte termijn zestig woningen, waarvan er dertig worden toegewezen aan veertig statushouders en dertig aan reguliere woningzoekenden.Woensdagavond is hierover een informatieavond belegd in het gemeentehuis in Overveen. Tijdens de avond, waar in verband met de coronamaatregelen ’slechts’ 45 belangstellenden in het raadhuis terecht kunnen, wordt gepoogd een livestream op te zetten, zodat iedereen die belangstelling heeft voor dit onderwerp en de uitleg van B en W waarom juist voor deze plek is gekozen, de discussie toch kan volgen.

Een actiegroep, de stichting ’Blekersveld Groen’, is fel tegen de gang van zaken en de wijze waarop dit besluit tot stand gekomen is. Zij is onder meer een flyeractie begonnen en roept iedereen juist op naar het raadhuis te gaan. De eerste 45 mensen die zich via bloemendaal.nl/blekersveld aanmelden, krijgen een plaatsje in het gemeentehuis. De rest mag niet fysiek aanwezig zijn. Er komen nog vervolgbijeenkomsten, laat een gemeentewoordvoerder weten.

Het Blekersveld is een groenstrook aan de Dompvloedslaan, achter de Westelijke Randweg. Het gemeentelijke terrein is nu niet vrij toegankelijk, omdat de grond is vervuild en ook omdat er bijenkasten opgesteld staan. Eerder vielen andere locaties voor de statushouders af, wegens groot verzet van omwonenden, onder meer op de Zomerzorgerlaan in Bloemendaal en in de buurt van Kennemerpark in Overveen.