Bezwaar tegen verleende kapvergunning Blekersveld thv huisnrs 8 en 9 in Overveen (2)

Posted on

Geacht College,

Op 22 februari 2021 heeft u een kapvergunning verleent voor de kap van 4 kerngezonde gemeentelijke esdoorns. Er wordt geen reden gegeven waarom deze bomen het veld zouden moeten ruimen.  Bij navraag voor het waarom, geeft de voorlichter aan dat zou het gaan voor het opknappen van de speeltuin.

We gaan er toch van uit dat de kap niks te maken heeft met het opknappen van het speeltuintje, want dan hadden wij, volgens uw eigen participatiebeleid, waar dit zelfs in de 1ste alinea als voorbeeld wordt aangehaald, wel een uitnodiging gehad om over de inrichting van dit speeltuintje te participeren.

Mijn tuin grenst aan het speeltuintje, en door deze nodeloze kap, raak ik al mijn schaduw kwijt, waarop ik erg gesteld ben.

Tevens loopt mijn achterom over het pad langs het speeltuintje en als dagelijkse gebruiker heb ik hier nog geen gevaarlijke situatie kunnen bemerken. Er is geen noodzaak om de bomen te kappen, want er is ruimte genoeg om het speeltuintje anders in te richten en op te hogen.

De bomen zijn kern gezond en zeer geliefd in de buurt, alwaar de gemeente al genoeg bomen heeft gekapt zonder vergunning. Ik maak dus bewaar tegen het nodeloos kappen van deze gezonde bomen.

 

Met vriendelijke groet,

 

[Afzender bekend bij de redactie]