Aangifte van ’illegale kap’ op Blekersveld in Bloemendaal. Wethouder: ’Kap is noodzakelijk voor de veiligheid’

Posted on1 Comment

De stichting Blekersveld Groen, vertegenwoordigd door Stijn de Geus en Gert Valster, heeft bij de politie aangifte gedaan van de illegale kap van bomen op Blekersveld. Het gaat om vier esdoorns tussen de woningen.

Wethouder Henk Wijkhuijsen stelt echter dat de kap noodzakelijk was door een ’onveilige situatie’. ,,De gemeente heeft geconstateerd dat de wortels van de esdoorns de speelplaats omhoog drukten. Als de veiligheid in het geding is mag je als gemeente direct overgaan tot kap. Ik ben als wethouder verantwoordelijk voor de veiligheid van speelplaatsen. Aan die strenge veiligheidseisen moeten wij voldoen.’’

De stichting Blekersveld Groen heeft geen goed woorden over voor het kappen. ,,Is de gemeente hardleers of is dit een bewuste treiteractie?’’ Volgens de stichting is de kap in strijd met de eigen regelgeving. Er is een een omgevingsvergunning afgegeven voor de kap. Die kap mag niet eerder worden uitgevoerd omdat de bezwaarschriftentermijn nog niet is vertrekken.

De gemeente wil op het terrein Blekersveld langs de Randweg zestig woningen neerzetten voor onder meer statushouders. Dat is tegen het zere been van de buurtbewoners die het terrein groen willen houden.

1 thought on “Aangifte van ’illegale kap’ op Blekersveld in Bloemendaal. Wethouder: ’Kap is noodzakelijk voor de veiligheid’”