VVD op werkbezoek bij Blekersveldgroen

Posted on

Blekersveld Groen: VVD Bloemendaal kiest voor doen!

De VVD Bloemendaal wil dat de groene rand van het Blekersveld behouden blijft.
Het Blekersveld is een verscholen woonbuurt aan de rand van Overveen, achter de Dompvloedslaan.

Op 13 maart 2018 spraken de VVD-kandidaten Albertine Zoetmulder (2) en Wim Brussaard (5) met een bezorgde delegatie van omwonenden en zij maakten tevens een wandeling door het gebied.

Typerend voor het Blekersveld is kleinschalige bouw met een mix van sociale huurwoningen voor gezinnen en individuen, en daarnaast middenklasse koopwoningen. De groene rand is een buffer tussen de buurt en de drukke randweg van Haarlem. Het ligt al 20 jaar braak, sinds de bouw van het wijkje, en de natuur heeft zich in 20 jaar ontwikkeld en een imker houdt er bijen.

Zonder overleg met bewoners heeft de D66 wethouder van wonen geprobeerd een bouwplan van 100 woningen door te drukken, in combinatie met een herbestemming van de politiepost. Een groot deel van de bouw zou de vorm krijgen van appartementengebouwen. Dankzij de VVD is dit plan van de agenda van de gemeenteraad gehaald.

De VVD ziet het groen als onderdeel van de leefomgeving van omwonenden. Als er al sprake kan zijn van woningbouw dan zal die kleinschalig en beperkt in aantal moeten zijn en er zal overeenstemming moeten zijn met de omwonenden.

Het stukje grond is nu afgesloten met een hek. De bewoners zouden er graag op willen kunnen.
De VVD wil zich hard maken dat het weer open kan.

De VVD Bloemendaal wil dat in de vijf dorpen van Bloemendaal niet verder wordt gebouwd, dan op de hiervoor aangewezen plaatsen. Wij hechten zeer aan het behoud van het groene karakter van onze dorpen. Wij zijn absoluut geen voorstander van woningbouw in openbaar groen of in onze prachtige parken. Wel werken we mee aan herontwikkelingen van bestaande (maatschappelijke) gebouwen als kloosters of industrieel erfgoed.

Omwonenden en andere kiezers mogen ervan uitgaan dat de VVD alles blijft doen tegen ongepaste bouwambities.

bron: Facebook pagina Wim Brussaard