Raad Bloemendaal wil discussie over sociale woningbouw

Posted on

BLOEMENDAAL – Een groot deel van de gemeenteraad van Bloemendaal wil een fundamentele discussie over sociale woningbouw in de gemeente.

Over locaties, over de wenselijkheid of noodzaak van het volbouwen van postzegels groen omdat er niets anders is, en ”of je dure Bloemendaalse grond wel moet inzetten voor een paar sociale huurwoningen”, aldus de VVD.

Dat bleek afgelopen donderdag tijdens de voortzetting van de commissie grondgebied.  De gemeente Bloemendaal heeft recent een aantal kleine plekken geselecteerd in Bloemendaal, Vogelenzang en Bennebroek waar sociale woningbouw kan komen. Dit op verzoek van de raad. Maar voordat de lijst met locaties bij de raad was beland, hadden omwonenden van de stukjes groen al brieven ontvangen over het voornemen. Dat leidde tot een hoop opwinding bij bewoners.

Excuses

Wethouder Richard Kruijswijk gaf toe dat de communicatie beter had gekund. Ook bood hij zijn excuses aan voor de omschrijving van een speelveldje in Bennebroek als ‘kijkgroen’. Met name het CDA vond het de hoogste tijd voor een goede discussie. ,,De locaties zijn niet logisch, want stroken niet met andere plannen. Ook worden er sociale huurwoningen verkocht. Hoe zit het daarmee? Ik vind dit allemaal erg kort door de bocht”, aldus raadslid André Burger.

Volgens de wethouder is een fundamentele discussie in voorbereiding. Maar toch wilde hij ook verder met deze kleine locaties, omdat de nood hoog is. ,,Mensen moeten ruim 9 jaar wachten op een sociale huurwoning in Bloemendaal.”Kruijswijk gaf aan dat de geselecteerde locaties niet definitief zijn. ,,We houden zeker rekening met de bezwaren van omwonenden.’’ Bovendien zal gekeken worden of er ook in Aerdenhout geschikte locaties zijn.

dakrenovatieDoor Margot Klompmaker – 17-11-2016, 16:00 (Update 17-11-2016, 16:00)