HD: Toekomst Blekersveld nog in nevelen gehuld. ’Aan de Westelijke Randweg komen aan de Haarlemse kant nog meer woontorens te staan’

Posted on

bron: Haarlems Dagblad | Arthur de Mijttenaere

De toekomst van Blekersveld, het landje in Overveen vlak bij de Westelijke Randweg, is nog onzeker.

Een zeldzaam drukbezochte commissievergadering dinsdagavond heeft nog geen helderheid gebracht. Er waren zo veel insprekers dat de raadsleden simpelweg niet genoeg tijd hadden om het onderwerp te behandelen.

Ze gaven alleen een eerste reactie en daaruit blijkt dat nog van alles mogelijk is. Alleen de PvdA, Zelfstandig Bloemendaal en Hart voor Bloemendaal spraken hun voorkeur al duidelijk uit.

Er zijn vier bouwvarianten, uiteenlopend van veertig tot en met 120 woningen. Rob Slewe van Zelfstandig Bloemendaal kiest voor de variant met 35 appartementen en vijf woonwagens, omdat deze bebouwing het dichtst tegen de beloftes aan de omwonenden aanzit en de woonwagenbewoners al dertig jaar zitten te wachten op meer wagens.

De PvdA volgt het standpunt van het college van B en W en kiest voor tachtig woningen. Hart voor Bloemendaal kiest voor het maximale ontwerp met 120 appartementen, inclusief een hoge woontoren. „Aan de Westelijke Randweg komen aan de Haarlemse kant meer hoge woongebouwen te staan, aldus Marielys Roos van Hart voor Bloemendaal. „Bovendien willen jongeren, zoals mijn zoons van in de twintig, dolgraag in zo’n gebouw wonen.”

De commissie praat dinsdag 5 maart verder over Blekersveld, waarna de gemeenteraad er 14 maart een klap op moet geven. De bebouwing is dan nog geen gelopen race, omdat de Stichting Blekersveld Groen van mening is dat de Raad van State een stokje zal steken voor het bouwplan. De stichting is voor het groen houden van het landje.