Bezwaar aanvraag kapvergunning Blekersveld in Overveen van 154 bomen te Blekersveld

Posted on

 

College van burgemeester en wethouders

Postbus 201

2050 AE Overveen

 

Geachte heer/mevrouw,

Door middel van deze brief wil ik graag bezwaar aantekenen tegen de kapvergunning van 154 bomen op het Blekersveld te Overveen.

Wonende op nummer xx van het Blekersveld kijk ik op de vele bomen en al het groen wat bij het veld hoort. Dit is werkelijk prachtig en zeer rustgevend! De bomen houden daarnaast natuurlijk ook heel veel lawaai en fijnstof van de nabijgelegen Randweg tegen, wat in beide gevallen absoluut geen overbodige luxe is!

We hebben het hier dus over 154 bomen, alsof het niks is. Je vernielt hiermee een heel leefgebied en een veilige plek voor vele dieren. Een uniek stukje natuur. En dat terwijl er nog helemaal geen bouwvergunning is afgegeven.

Stel nou dat er geen vergunning komt. Dan is al het dierenleed en de vernieling van een prachtig gebied al helemaal voor niks geweest! Ik vind dat werkelijk onacceptabel!

Er leeft op het groene veld werkelijk van alles, dat kan je echt wel merken. Ik heb een paddenfamilie in m’n tuin, tot de eerste kapsessie vorig jaar zong er vaak een nachtegaal (waar ik intens van genoot!) en ook vele andere soorten vogels genieten duidelijk van al het groen. En inmiddels heb ik begrepen dat het ook een walhalla is voor bijen, egels en vleermuizen.

Waarom moet toch steeds weer alles ten koste gaan van de natuur en de dieren?

Mijn kat, en vele met hem, scharrelt hele dagen op het veld rond en was vorig jaar dan ook helemaal in de stress toen er gekapt werd. Zijn veilige plek was ineens een zeer onveilige plek geworden en dat gold ongetwijfeld voor honderden, zo niet duizenden dieren.

Toen ik hier bijna 4 jaar geleden voor een huurwoning kwam kijken, dacht ik dat ik het niet zou nemen, omdat het veel te klein zou zijn. Toen ik het wijkje, de tuin en het prachtige uitzicht zag, was ik toch om. Hier wilde ik heel graag wonen! En dat gevoel heb ik nu nog steeds. Maar wat als al het mooie groen weggaat en er woningen, drukte en misschien zelfs wel inkijk voor terug komt? Ik weet oprecht niet of ik er dan nog wel wil wonen. Maar veel keuze heb ik niet, want een huis kopen kan ik in mijn eentje niet en voor deze woning heb ik 11 jaar ingeschreven gestaan.

Tot slot wil ik toch nog even vermelden dat ik op 23 september 2020 aan de gemeente Bloemendaal ook al mijn bezwaren tegen vernietiging en bebouwing van het prachtige en unieke stukje groen achter mijn huisje kenbaar heb gemaakt, waarna ik niks meer heb vernomen en mij dan ook oprecht afvraag of er ook maar naar is gekeken.

Dit gevoel wordt uiteraard versterkt door de manier waarop wij, bewoners van het Blekersveld, in dit hele traject al behandeld worden. We worden overal buiten gehouden en er wordt totaal niet naar ons geluisterd. Werkelijk respectloos!

En toch probeer ik het hierbij nogmaals en hoop ik oprecht dat er nu eindelijk wel eens naar ons bewoners, en daarmee direct betrokkenen, geluisterd gaat worden.

Met vriendelijke groeten,

[Afzender bekend bij de redactie]