Mede door onze buurtAED is in Nederland een landelijk dekkend netwerk ontstaan!

Posted on

Landelijk reanimatienetwerk burgerhulpverleners gehaald!

Nederland heeft een bijzondere en unieke mijlpaal bereikt. Sinds vandaag kan overal in ons land binnen 6 minuten worden gestart met reanimeren bij een hartstilstand. Wij willen jou bedanken voor je bijdrage aan BuurtAED. Samen met 245.000 burgerhulpverleners en 25.000 AED beheerders worden er jaarlijks duizenden levens gered.

Het unieke aan dit systeem is dat het volledig draait op de inzet van vrijwilligers. Actiestarters en burgerhulpverleners zoals jij die zich belangeloos inzetten om levens te redden.

De Hartstichting, HartslagNu en haar partners (waaronder ProCardio en Philips) vieren dit heugelijke nieuws vandaag in het bijzijn van Z.M. Koning Willem-Alexander. Philips zet zich sinds 2018 in als partner om een bijdrage te leveren aan een dekkend AED netwerk. Lees meer over de samenwerking op Philips.nl

Wil je meer lezen over deze unieke mijlpaal? Lees dan het artikel op de website van de Hartstichting. Laten we ons samen in blijven zetten voor het hartveilig houden van Nederland, zodat overlevingskansen verder stijgen.