Meer ambtenaren dan geïnteresseerden en de politiek, die schitterde door afwezigheid

Posted on1 Comment

Woensdag 10 juli wederom een “informatiebijeenkomst” over de door de gemeente Bloemendaal gewenste woningbouw op het Blekersveld. Na een heel speciaal ontwikkelt “participatieproces” – immers het college van B & W had reeds een keuze voor een voorkeursvariant gemaakt voordat de varianten waren gecommuniceerd met de omgeving- besloot de raad op 14 maart 2024 -bij amendement- alsnog te kiezen voor een niet in de ontwikkelvisie meegenomen alternatieve variant, te weten een torenflat van 15 tot 17 verdiepingen voor 120 woningen.

Een paar prachtige plaatjes van woontorens, getrapte bouw, alles duurzaam, veel hout, verticale tuinen. Prachtig allemaal. Maar realistisch? We hebben het hier over de wens van de gemeente om op het Veld 100% sociale woningbouw te realiseren toch. Daar hangt toch een maximaal kostenplaatje aan! Volgens de ambtenaar was het financiële plaatje wel haalbaar te maken, maar dan moest de raad naar zijn zeggen wel de bereidheid hebben om een extra financiële bijdrage aan het project te leveren.

Gestelde vragen:

Volgens de gepresenteerde beelden is de woontoren naar het midden van het Veld verplaatst. Waarom? geen antwoord.

Is getoetst aan vastgesteld gemeentelijk beleid? Antwoord: moet nog gebeuren.

Is onderzocht of een woontoren constructief mogelijk is op het Veld? Antwoord: moet nog gebeuren.

Zijn de verplichte onderzoeken reeds gedaan? De oude onderzoeken zijn gedateerd en daardoor niet langer bruikbaar. Antwoord: moet nog gebeuren.

Zijn de plannen op financiële haalbaarheid getoetst? Antwoord: moet nog gebeuren.

Is er al een uitwerking van de noodzakelijke innovatieve oplossingen voor het waterbeheer?  Antwoord: moet nog worden uitgewerkt.

Met andere woorden 4 maanden na besluitvorming over de woontoren niets, maar dan ook helemaal niets nieuws te melden.
Maar wel in je presentatiemateriaal richting omwonenden uitstralen dat het een gelopen race is. Bizar toch.

Wetende dat het Blekersveld als een zogenaamd hoofdpijndossier te boek staat, verwacht je toch een brede interesse van de politiek. Bleek er naast de verantwoordelijk wethouder alleen een vertegenwoordiger van Hart van Bloemendaal aanwezig te zijn. Net die partij die –in afwijking van eerder ingenomen standpunten over hoeveelheid en vorm- het hardst geroepen heeft dat er een woontoren moet komen.

Wordt vast nog wel vervolgd….

1 thought on “Meer ambtenaren dan geïnteresseerden en de politiek, die schitterde door afwezigheid”

  1. De politiek was niet uitgenodigd voor dit participatie feestje voor de ‘woontoren’ op Blekersveld en volgens de afd communicatie was

    het een goed bezochte bijeenkomst , dat het bij deze afdeling alleen maar om beekdvorming gaat en niet om feiten , is bekend.

    Wat zou dit weer gekost hebben ?